نوشته شده توسط : ذهن نو

ترس از زایمان در مادران باردار حسی طبیعی است و تقریبا بیشتر مادران آن را تجربه می‌کنند. در صورتی که ترس از زایمان به قدری زیاد شود که مادر باردار تنها به ترس و وحشت از زایمان فکر کند یا به دنبال روش‌ها عدم تجربه درد مانند سزارین باشند، باید به درمان و برطرف کردن آن پرداخت. در این زمینه پیشنهاد می‌شود حتما از مشاوره بارداری استفاده نمایید.

منبع : ترس از زایمان طبیعی و سزارین

درباره ترس از زایمان چه می‌دانید؟

ترس از ناشناخته‌ها و آنچه که درباره آن آگاهی ندارید، امری طبیعی است. ترس از زایمان که در اصطلاح پزشکی به آن توکوفوبیا نیز می‌گویند، یکی از این ترس‌هاست.

ترس از زایمان به دلایل متعددی بروز می‌کند. عوامل روانی مانند کمبود اعتماد به نفس در مادر، اضطراب، افسردگی؛ عوامل اجتماعی مانند سن کم مادر هنگام زایمان و عوامل دیگری چون اول‌زا بودن، سابقه سقط، تجربه زایمان سخت قبلی، تجربه‌ها و خاطرات منفی دیگران، عدم حمایت روحی و روانی و اجتماعی از مادر باردار در میزان ترس‌از زایمان موثر است.

ترس‌اززایمان یا توکوفوبیا ممکن است باعث شود برخی از زنان علی‌رغم تمایل شدید به فرزندآوری، از بارداری پرهیز کنند یا در صورت باردار شدن برای فرار از درد زایمان طبیعی به زایمان سزارین روی بیاورند. برای آشنایی با علل مرگ در زایمان سزارین کلیک کنید.

لازم به ذکر است ترس از زایمان علاوه بر مادرانی که اولین تجربه بارداری را دارند، برای مادرانی که تجربه سختی از زایمان قبلی دارند نیز بروز می‌کند.

علت اصلی ترس از زایمان چیست؟

اغلب ترس‌از زایمان مربوط به درد ناشی از زایمان و در برخی موارد مربوط به مشکلات ناشی اززایمان است.

نگرانی‌ها مربوط به مشکلات و مسائل مربوط به زایمان شامل مواردی مانند ترس از به موقع نرسیدن به بیمارستان، ترس از سوزن بی‌حسی اپی‌دورال، نگرانی مربوط به مدفوع کردن هنگام زور زدن برای تولد نوزاد و نگرانی مربوط به پاره شدن واژن و پرینه می‌شود.

انواع ترس از زایمان

به طور کلی ترس از زایمان را به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌کنند. ترس اولیه از نوجوانی و یا دوران بارداری آغاز شده و در مادران اول‌زا دیده می‌شود. معمولا این نوع ترس با مشاهده سختی‌زایمان برای دیگران و یا شنیدن دشواری آن به وجود می‌آید.

این در حالی است که ترس ثانویه در زنانی دیده می‌شود که تجربه سختی از زایمان قبلی داشته‌اند. پس به دلیل تجربه سخت‌شان از بابت مواجهه مجدد با درد و سختی های مربوط به زایمان دوم و یا سوم دچار اضطراب می‌شوند.

راه‌های مقابله با توکوفوبیا

معمولا ناآگاهی و کمبود دانش و اطلاعات از موضوعی منجر به ترس و نگرانی می‌شود؛ بنابراین برای مقابله با ترس‌اززایمان دانش و اطلاعات خود را بالا ببرید و در کلاس‌های آمادگی برای‌زایمان شرکت کنید.

  • یکی دیگر از راه‌ها مقابله، صحبت کردن در مورد ترس و نگرانی‌تان با پزشک، همسر، سایر اعضاء خانواده و یا دوستان است.
  • از روش‌های آرام‌سازی و یوگا و تمرین تنفس برای کاهش اضطراب و ترس اززایمان استفاده کنید.
  • یکی از تکنیک‌های آرام‌سازی مراقبه است. هم‌چنین گوش دادن به موسیقی‌های آرام و یا بی کلام می‌تواند یاری رسان باشد.
  • مثبت‌اندیش باشید. آگاه باشید تجربه منفی و سخت دیگران از زایمان برای شما رخ نخواهد داد.

توجه داشته باشید اگر ترس اززایمان در شما به حدی رسیده که در امور طبیعی زندگی‌تان اختلال ایجاد می‌کند، حتما با مراجعه به روان‌شناس آن را درمان کنید. برای آشنایی با حقیقت خطرات بارداری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی کودک با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : ترس از زایمان طبیعی و سزارین

 

 





:: برچسب‌ها: ترس از زایمان طبیعی و سزارین ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 دی 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: